AMASYA / MERKEZ - Atatürk Anadolu Lisesi

May

Anneler günü, annelerimizi onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Kalbi Güzel Bütün Kadınların Anneler Günü Kutlu Olsun.

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.  Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağına ulaşmak için https://gorusoneri.meb.gov.tr/ adresine giriş yapabilirsiniz.

May

Okul çalışanlarımız ile birlikte 1 Mayıs Borobay pikniğimizi gerçekleştirdik. Başta Felsefe Öğretmenimiz Alper Hocamıza ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve pikniğimize katılan çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz.

May

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. Ülkemizde olduğu gibi pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlu Olsun.

Nis

Edebiyat öğretmenimiz Nazan KAYA' nın düzenlediği Bahar Kermesimize, katılan ve katkıda bulunan tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve Belediye Başkanımız Av. Turgay SEVİNDİ'ye çok teşekkür ediyoruz.

Nis

5 Nisan tarihinde yapılan İl Wushu (Kungfu) Dövüş Sporunda katıldığımız müsabakalardan Sude KOZAK öğrencimiz İl Birinciliği ve Esmanur KÜÇÜK de İl ikinciliği madalyalarını okulumuza kazandırmışlardır. Öğrencilerimize ve Antrenörlerine çok teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan tarihlerinde kutlanan ulusal ve resmî bir bayramdır. Bayramımız kutlu olsun.

Mrt

Okul idaremizin düzenlediği iftar programını, tüm öğretmen ve personelimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Hem okul idaremize, hem pansiyon çalışanlarımıza ve hem de ailece katılım gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Mrt

Okullarda 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan bir haftadır. Orman haftası ve ağaç bayramı olarak da adlandırılır. Amacı, ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.

Mrt

Toprağı vatan yapan şehitlerimizi Minnet ve Saygı ile anıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Minnetle Yâd ediyoruz. Türk milletinin tarihinde altın harflerle yazılmış bir destan olan Çanakkale Zaferini, her yıl olduğu gibi gurur ve minnetle andık. Bu güzel programda emeği geçen tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun Satranç Kulübü Öğrencileri "Gençler Kategorisi Satranç Turnuvasına" katılmışlardır. Kendilerine Teşekkür Ediyoruz.

Şbt

Detaylı bilgilere sitemizin "Duyurular" bölümünden ulaşabilirsiniz.

icerikler/listele_duyurular.html

Ock

Türkiye genelindeki tüm okullarda, 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvime göre, 11 Eylül 2023 tarihinde başlayan ilk dönem, 19 Ocak 2024 Cuma günü sona erdi. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize İyi tatiller dileriz.

Ock

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenledi. Bizde Ata Lise ailesi olarak, etkin bir şekilde tüm faaliyetlerimiz yaptık. Faaliyetlerde görev alan tüm idareci ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

OKULLARDA KARNE ÖNCESİ "DÖNEM SONU FAALİYET HAFTASI" DÜZENLENECEK

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenlenecek.